Parfum

Waarom een parfum voor onze hond of kat?

Katten en honden zijn volwaardige leden van onze familie en horen bij  ons dagelijks leven. Omdat onze woning in de huidige tijd ook hun huis is, is het handig als onze huisdieren een aangename, of,  op zijn minst, geen onaangename geur hebben.  Afhankelijk van het ras en van het type haar, produceert het dier sebum, een vetachtige substantie gemaakt door talgklieren die zich vrijwel overal in de lederhuid bevinden waar ook beharing is. Deze talg was oorspronkelijk nodig voor de noodzakelijke bescherming tegen regen, schimmels, insecten. Talg kan in een warme omgeving zorgen voor onaangename geuren.

Een regelmatige verzorging om de talgproductie te reguleren is met OFFICINALIS shampoo en natuurlijke parfums, deze laatsten bevatten alleen gecertificeerde natuurlijke essentiële oliën.

De kat en hond hebben een goede neus en ruiken veel beter dan de mens. Sterke parfums, in hoge doseringen, gemaakt met chemicaliën, kunnen een zeer verontrustende uitwerking hebben voor deze dieren. Daarom rollen dieren ook graag in vuil buiten. Zij kiezen voor de geuren, de etherische olie uit de natuur, de geuren afkomstig van onder andere bladeren en bloemen, deze geuren worden door het dier herkend en geaccepteerd. Vaak zie je een hond rollen in het gras of wrijven tegen bepaalde planten, zoals rozemarijn en salie, deze laatsten zijn planten met een geur die vlooien en insecten weert. Essentiële oliën worden gebruikt als parfum én als een huidbehandeling. OFFICINALIS ® heeft zijn geuren uitsluitend gebaseerd op natuurlijke essentiële oliën.

De parfums zijn ontwikkeld voor het plezier van onze huisdieren en dat van ons.

OFFICINALIS ® parfums bevatten geen alcohol.

Toepassing: Spray op een afstand van ongeveer 20cm homogeen en masseer ongeveer één minuut in de vacht. Veel essentiële oliën hebben een milde anti-bacterieel effect. Wrijven op de huid zorgt voor een goede absorptie van deze oliën in huid en zorgt voor het lang aanblijven van de heerlijke geur.

Parfum Rozen emotie

Met de geur van verse bloemen

€ 14,50